8 gode råd til maling i hjemmet

Gode råd til maling. Det kan være altafgørende for dit endelige resultat. Det er ofte lidt der skal til for, at resultatet bliver fremragende – fremfor bare godt. Derfor har vi skrevet, hvad der er vigtigt, når du skal male hjemmet. Vores gode råd dækker alt fra maling af træværk  til maling af lejlighed. Disse råd kan bruges i alle sammenhæng.

Før malingen påføres

Vask overfladen inden du maler:
Det kan godt svare sig, at være lidt omhyggelig med rengøringen. Er det træværk, døre, karme eller blot en væg der skal males? Så sørg for en grundig vask. Hvis overfladen ikke er vaskbar, så sørg for snavs og støv er fjernet. Det vil resulterer i malingen vil hæfte bedre på overfladen.

Godt malerudstyr: Redskaber og udstyr i god kvalitet giver dig alt andet lige også et bedre resultat. Det er ikke en post, som slår sparegrisen i stykker. Gode pensler eller ruller og forholdsvis overkommelige at anskaffe sig. De kan også bruges over flere omgange med vask. Derfor bør du ikke gå ned på udstyr – eller kvaliteten.

Malertape: Med malertape får du altid skarpe kanter. Forhør dig i butikken hvor den skal hæfte og på hvilket materiale. Der er forskellige typer malertape, til hver sin opgave. Find den rette til din opgave – og så du allerede godt på vej.

Når malingen skal påføres

Maling til det rette formål: Det er vigtigt, at finde den rette type maling til formålet. Det vigtigt, at den passer til formålet. Vådrumsmaling er ideelt til badeværelset, hvor andre typer maling ofte er til vægge og lofter. Spørg dig til råds i din malerbutik.

Vandbaseret maling er god til at mætte en nylagt filt. Det kan ofte godt svare sig, at betale en lille sum mere, for god kvalitet. Det kan ofte spare dig for, at blive ved med at lægge nye lag.

Start ved lysindfaldet: Der kan være små pletter eller områder, som ikke er malet. Derfor er det en god idé, at starte hvor lyset er. Det vil hjælpe dig til, at spotte de forskellige steder hvor der ikke er blevet malet.

Mal lige op og ned: Det er ofte teknikken, som udgør godt malerarbejde. Det er vigtigt, at du maler lige op og ned. Det giver dig et jævnt lag, når malingen er tør. Alt andet, kan give dig ujævne lag og uønsket resultat.

Mal vådt i vådt: Du får det bedste resultat, hvis du maler “vådt i vådt”. Det vil sige, at du maler på våde maling, inden det tørrer. Ved at måle oven i det allerede lagte våde lag resulterer det i, at dine flader bliver ensartede. Så det vil være bedst hvis, du kan male kanterne og derefter hurtigt påbegynde selve malingen på overfladen.

Gør altid dine redskaber rene hurtigst muligt: I det du er færdig med at male, er det en god idé at gøre din pensler rene. Du undgår at malingen når at tørre. Dette kan være svært, at rede en pensel med indtørret maling. Det kan ofte være derfor, at der kommer “klumper”, hvis du benytter gamle pensler der ikke er renset.

Kontakt os for malerarbejde

Hos Maler Squad ApS står vi altid klar til at hjælpe dig, når du har brug for en professionel maler i København og resten af Nordsjælland. Vi vejleder dig gennem hele forløbet, så du får det absolut bedste resultat i forhold til dit behov.

Indhent et tilbud