Rengøring af malede vægge

Vores tips til rengøring af malede vægge.

Hvis du skal have rengjort ny malede vægge, så er det meget normalt at man bliver nysgerrig over hvordan man rengøre dem, uden at skade malingen. Det er nemlig et vigtig del af hygiejnen og vedligeholdelse i hjemmet, hvor det er vigtigt at få sat det som en fast rutine.

Hos Maler Squad er vi erfarne inde for dette felt, hvor vi derfor gerne vil dele vores 3 gode råd til, hvordan du rengøre malede vægge.

For at få det meste ud af din nymalede vægge, så bør du huske disse 3 gode grunde til hvorfor du bør rengøre dine malede vægge:

  • Vedligeholdelse af udseendet: Med en effektiv rengøring, fjerner du alt det overflødige snavs, støv, pletter og misfarvninger. Rengøringen spiller en vigtig rolle, for at kunne vedligeholde glansen og overfladen over en længere periode.
  • Øget levetid: Ved hjælp af rengøring, bidrager du også til mere beskyttelse af dine vægge mod slitage. Dette resulterer ofte til længere holdbarhed.
  • Forbedret indeklima: Rengøring af vægge, hjælper også med at forhindre fugt mod at danne skimmel eller mug.


Nu hvor du har læst hvordan det kan gavne dig, så har vi samlet 3 gode råd til hvordan du skal rengøre dine malede vægge, på bedste vis.

1. Våd eller tør rengøring?

Når du skal rengøre malede vægge, så har du 2 valgmuligheder at vælge imellem – våd eller tør rengøring. 

Den mest optimale fremgangsmåde er våd rengøring, hvor man kan gøre brug af en universal rengøringsmiddel, til at få pæne overflader. Her bør du altid have 2 spande, en til opløsning af rengøringsmidlet og en anden med rent vand. Det sikrer dig imod at rengøre med beskidt vand.  

Vælger man tør rengøring, kræver det ikke vand. Det kan nemt udføres med en støvklud, som er bedre end ingen rengøring. Har du et mikrofiberklud, kan du også gør brug af denne.

Dens materiale er lavet til at rengøre og beskytte den malede overflade. Undgå altid at en skuresvampe, da den har en slibende effekt, som kan være med til forårsage skader på vægoverfladen. 

badeværelse

2. Hvilken vej skal man vaske?

Alle har hver deres præferencer for hvordan de vasker deres vægge, nogle vasker oppefra og ned andre omvendt. Hvis du ønsker det bedste resultat, så anbefaler vi at du starter nedefra. Hvorfor det? På den måde undgår du at vandet løber ned over tørre vægflader, som skaber lyse striber. Når du har vasket dine vægge, så er det vigtigt at du tørre overfladen med en tør klud. 

3. Gør det til en fast rutine

Ønsker du at få det meste ud af dit hjem og et godt indeklima, så bør rengøring af malede vægge, være en del af den store eller mindre rengøring. Du vælger selv hvor mange gange du ønsker at rengøre dine vægge. Nogle vælger hver uge, måned eller ved hvert kvartal. Så længe det bliver rengjort en gang i mellem. 

Indhent et tilbud