Tapet eller filt – Hvilke fordele er der for dig?

Filt er fladt, og tapet har struktur. Eller er det overhovedet så simpelt? Her gennemgår vi forskelle og ligheder på tapet og filt, så du forhåbentlig står bedre rustet når du skal vælge mellem tapet eller filt.

Tapet

Mange af os husker savsmuldstapet fra 90’erne og 00’erne, og endnu flere husker det fra at skulle tage det ned igen. Det kan virke som et værre projekt, og et stort rod at begive sig ud i at rive tapet ned. I dag er tapet heldigvis lidt en anden sag, og mange finder mange af fordelene ved tapet kan overveje filt.
 
Du kan fx få et langt mere særpræget og unikt look med tapet, da det kan findes i alle slags afskygninger og mønstre. Derudover er det en let løsning at sætte tapet op på enkelte steder. En endevæg eller et udsnit af stuevæggen? Der findes mange løsninger, som kan gøre rummet helt specielt, og det kan give et ganske særligt udtryk. Få et helt særligt rum med tapet, og kontakt os gerne for vejledning og råd.

Filt

Med filt får du en flot og ensartet resultat på dine vægge. Filt har udover sit ensartede udseende også den fordel, at det styrker væggen, og dækker små revner og sprækker. Dermed kan du opretholde og vedligeholde væggen, så du undgår at kigge på små sprækker og revner gennem årene. Filten kan dog ikke redde væggen fra sætningsskader og større problemer, men er langt hen ad vejen, en god og holdbar løsning.

Fordele og ulemper ved begge

Filten er slidstærk og hjælper mod revner, er nem at male og giver et ensartet og rent udseende af væggen. Til gengæld kræver det ofte mere forberedelse, og er en længere proces når det også skal males efterfølgende. Tapet kan delvist kræve mere forberedelse, men giver, ligesom filten, en jævn overflade. Samtidig får du også muligheden for at få mønstre og grafik, som ville kræve en kunstner at male på væggen.

Er du i tvivl? Så bare kontakt os for hjælp

Der er mange overvejelser ved valget mellem tapet og filt, og alle hjem og boliger er forskellige. Så har du bekymringer om hvorvidt væggen eller rummet har bedst af ny tapet, eller få skiftet til filt? Eller overvejer du et unikt tapet efter at have haft den samme ensfarvede væg i mange år, men mangler en erfaren eksperts vurdering?
 
Så ring til os på 71 96 36 36 eller skriv til info@malersquad.dk og få hjælp!

Indhent et tilbud