Typer af maling: Sådan vælger du den rette maling

Skal du i gang med en istandsættelse eller renovering af din nuværende bolig? Det kan også være du skal flytte i en lækker ny bolig. Men malingen på væggene kunne godt trænge til en kærlig hånd? I begge tilfælde vil der være god grund til at få lagt ny maling. På den måde kan du kan sætte dit præg på din nye bolig. 

Det kan være svært at finde lige netop den type maling som passer til de pågældende rum som kunne trænge til en kærlig hånd. Der er mange valgmuligheder, og der er mange ting man skal være opmærksom på. 
 
Du kan derfor med fordel læse dette blogindlæg og få nogle generelle råd og tips & tricks til at gøre processen mere overkommelig og nemmere for dig. På den måde kan du finde de typer af maling som passer bedst til dig!

Forskellige typer af maling

Der findes et utal af forskellige typer maling. Og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type til netop dit projekt. På den måde får man det bedste resultat som man kan være yderst tilfreds med.

  • Vandbaseret maling: Denne type maling er, som navnet antyder, vandbaseret og er regeringsvenligt. Denne maling er nem at rengøre, idet man kan fuldføre rengøringen med vand og sæbe. Ydermere er denne type af maling miljøvenlig, og hurtigttørrende.
  • Akrylmaling: Ligesom vandbaseret maling, så er denne type af maling også vandbaseret og er ideel til såvel indendørs som udendørs malingsprojekter. Denne type af maling tørre hurtigt og kan påføres på de fleste overflader. 
  • Oliebaseret maling: Denne type af maling har lang holdbarhed, og er baseret på opløsningsmidler. Dog kræver denne type af maling specialudstyr til rengøring, og er sværere at arbejde med. 
  • Epoxymaling: Epoxymaling er en type af maling som er et 2-komponentsystem. Som både har lang holdbarhed og er modstandsdygtigt overfor kemikalier og slid. Denne type af maling er ideel til garager og beton. 
  • Alkydmaling: Denne type af maling er ligesom oliebaseret maling, baseret på opløsningsmidler. Alkydmaling er ydermere holdbar og vandafvisende. Denne type maling er ideel til brug på beton, metal og træ. 
 

Før du vælger type af maling, er der nogle overvejelser du skal gøre dig. 

Her er det vigtigt at overveje, hvilken type overflade maling skal påføres og om det er udendørs eller indendørs. 

Her kan man ydermere overveje om maling skal være nem at rengøre. Derudover også om den skal være mere holdbar og modstandsdygtig overfor vejr og slid. 

Du kan med fordel også gøre dig nogle tanker om farvevalg og hvor malingen skal påføres. 

Maling

Lad os gøre det beskidte arbejde for dig

Der er mange overvejelser man skal gøre sig når det kommer til valg af type af maling.  Derfor kan denne proces være tidskrævende, og især hvis man ikke har noget erfaring med maling. 

Af den grund kan det være fordelagtigt at få professionel hjælp. Vi tilbyder maling af din bolig, og har mange års erfaring indenfor området. Derfor skal du blot vælge hvilken type af maling du ønsker, hvilken farve og hvor det skal påføres, så klare vi det beskidte arbejde for dig!

 

Du kan med fordel kontakte os over 71 96 36 36 skrive til info@malersquad.dk eller ved at kontakte os igennem vores kontaktformular.

Vi bestræber os på at svare på kundehenvendelser så hurtigt som muligt!
 

Indhent et tilbud