Gode råd til maling af gammelt træværk

Har du gammelt træværk derhjemme, som fortjener en opfriskning? Når du skal male et gammelt træværk, som facader, hegn, garage eller andet, er der metoder og arbejdsgange, som er mere optimale end andre.

Vejrforholdet i Danmark gør, at opgaver som at male en facade eller træværk, ikke kan udføres året rundt. 

Det kræver nogle forudsætninger for, at du opnår et holdbart og flot resultat. Vi kommer derfor nu forbi nogle gode råd, hvis du allerede har besluttet dig for at male gammelt træværk.

Vi hos Maler Squad håber, at du opnår flotte og holdbare resultater med vores råd på denne tråd.

Gode råd

Sørg altid for rene overflader: Det kan altid svare sig, at være grundig med forarbejdet når man skal male gammel træværk. Vi anbefaler, at du gør overfladen så ren som muligt. Det nemmeste vil være, at lave en blanding af vand samt rengøringsmiddel. 

Så kan du nemt fjerne svans og skidt fra træværket. Er dit træværk fedtet, anbefaler vi at du anvender grundrens.

Løs maling skal fjernes: Når det først råd er gjort, vil det være tid til, at fjerne løs maling på træværket. Hvis For at opnå det bedste resultat, skal der males på en fast overfalde. 

Vi anbefaler, at du skraber eller sliber overfladen mat. Dette gør, at din overflade er glat og pæn uden ujævnheder af gamle rester af maling.

En god anbefaling

Brug en grunder: Det er teknisk set klar til at blive malet på nu, da det er rengjort og fri for gamle maling rester. Vi synes dog, at det skal gøres grundigt, så dit resultat bliver mere holdbart. Træværker vil efter de andre steps være rå og ubeskyttet. 

Derfor anbefaler vi, at du bruger en trægrunder, som passer til dit træværk. Det giver et beskyttende lag, så det er mere modstandsdygtigt over for alger og andet skidt.

Brug træbeskyttelse: Det er en rigtig god idé at male med træbeskyttelse, når din grunder er indtørret. Her har du flere valgmuligheder at benytte. Da træbeskyttelse kan komme med nuancer eller i transparent form.

Vi anbefaler i de fleste tilfælde, at benytte en transparent træbeskyttelse til dit gamle træværk.

Kontakt os for malerarbejde

Hos Maler Squad ApS står vi altid klar til at hjælpe dig, når du har brug for en professionel maler i København og resten af Nordsjælland. Vi vejleder dig gennem hele forløbet, så du får det absolut bedste resultat i forhold til dit behov.

Indhent et tilbud