Maling af badeværelse

Skal du have malet et nyt badeværelse? Så er der nogle vigtige overvejelser du skal have gjort dig, inden du påbegynder arbejdet.

Vigtige overvejelser ved maling af badeværelse

Når du skal i gang med at male dit badeværelse er det ekstra vigtigt, at du får forberedt dig ordenligt. Af alle de slags maleropgaver der findes i hjemmet, er det at male badeværelset helt sikkert den opgave, som kræver mest grundighed og omtanke. Du kan derfor med fordel overveje om du skulle have en professionel maler til at udføre opgaven. Så er du både sikret det bedste resultat og den mest optimale løsning. Dette kan nogle gange også være en billigere løsning i længden, da malere ikke er så dyrere og du ikke risikere at skulle male om for mange gange. 
Dit badeværelse er det rum, der er mest udsat for fugt og vand, derfor er vigtigt at malerarbejdet er udført korrekt. 
 
Du kan yderligere stille dig selv spørgsmålet, om det er en opgave du har mod på at klare selv, eller om du har brug for professionel hjælp til at malet dit badeværelse. At udføre opgaven er dog ikke så omstændigt som mange går og tror, men det kræver grundighed og viden. Derfor er der også flere fordele ved at lade en professionel maler klare opgaven. De ved nemlig hvilken type maling der skal bruges, hvordan man rengøre overfladerne korrekt, samt hvordan malerarbejdet udføres sådan at du får det bedste resultat. 
 
Et andet spørgsmål du kan stille dig selv er, hvor meget der har behov for at blive malet? Er det hele badeværelset du vil give en tur, eller et enkelt område, såsom brusekabinen eller omkring håndvasken? Omfanget af malerarbejdet kan variere en del når det kommer til badeværelset, da der er stor forskel på at male udenfor vådzoner og i vådzoner. 
 
Det er desuden også vigtigt sikre sig, at overfladerne er til at arbejde med, så du får et mere flot og holdbart resultat. Selve klargøring af vægge og/eller fliser kan tage en del tid, men det er investeringen værd. 
 
Til sidst er det også vigtigt at overvejer hvilken type maling du skal bruge. Der er nemlig maling til vådrum og almindelig maling. Vådrumsmaling er en form for specielmaling til vådrum. Den beskytter bedre mod fugt og vand, end almindelig maling, til andre rum, gør. Du kan dog godt bruge almindelig maling på områder der ikke er vådrum, det kræver dog selve rummet er større end 3.25 m2.

Sådan bruger du vådrums maling korrekt

Essensen af vådrums maling er at den kan tåle den massive kontakt der med vand. Dermed forhindres fugt i at trænge igennem malingen og videre ind i underlaget. Dette er den bedste måde at undgå fugtskader på. Jo højere glans din vådrumsmaling har, jo mere vandafvisende er overfladen og jo nemmere er overfladen at rengøre. Den klassiske glans ligger på 20, men du kan også få en glans på 30 eller 50.

Hvilke zoner er vådrumszoner?

Det er vigtig du kender til zonerne på dit badeværelse, da behandlingen af dem afhænger af dette. Dit badeværelse vil grundlæggende bestå af to slags zoner – en vådzone og en fugtzone.
 
Vådzonen er områder som brusenichen eller badekarret, gulvet, samt væggene omkring brusekabinen og lige omkring håndvasken. Det er vigtigt at din vådzone kan tåle vand og dermed er bygget korrekt. Vådzonen har et krav om, at vægge, gulve, samlinger og tilslutninger, skal være vandtætte. Derudover skal alle de byggematerialer du benytter, også skal have en MK-godkendelse. Det betyder at materialerne kan holde til vandet og fugten i vådzonen. 
 
Fugtzonen derimod, er alle de andre områder på dit badeværelse, som ikke går under vådzone. Kravene er mindre strenge her, men de er der stadig.
Det er altid vigtigt at du undersøger alle regler, der vedrører maling af badeværelse.  

Skal vi hjælpe med maling af dit vådrum?

Hos Maler Squad har vi mange års erfaring i maling af vådrum, og kan derfor vejlede og rådgive dig omkring valget af den bedste maling til dit hjem. Vi lytter altid til hvad du har af specielle ønsker, så vi sammen finder den bedste løsning til dig. Kontakt os i dag, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Vi hjælper dig gennem hele processen fra start til slut, så du kan komme i mål med dit projekt. 

paint brush

Indhent et tilbud